Fémkeresők

accupoint modul 02 femkeresobolt

Partnereink

Ki olvas minket

Oldalainkat 13 vendég böngészi

altAz oldal megtekintésére: Mozzila Firefox böngésző; JavaScript, Flash Player, ActiveX engedélyezése valamint 1366 x 768 képernyőfelbontás javasolt.

Címlap XP Deus HF DD fejekről


XP Deus magas frekvenciás 22,5 és a 24x13-as DD kereső tekercsek összehasonlító tesztelése.


Ez év augusztusában rendelkezésemre állt mindkettő magas frekvenciás Deus tekercs.
Mindkét tekercset teszteltem vízben és szárazföldön is, fokozott figyelmet fordítva az egymással történő összehasonlításra.

Szárazföldi beállítások, kiegészítések:

- Mindkettő tekercsel a 3-as gyári programot használtam.
- A WS4-es fülesen elvégezhető változtatásokon kívül más beállítás módosításokat nem végeztem. Gondolva arra, hogy nem mindenki rendelkezik a finomabb beállítások módosításához szükséges távirányítóval.
- Mindig gyári nyélen voltak a tekercsek.

Körülmények:

- A teszteléseket elvégeztem fellazított, porszáraz és eső áztatta földben is.

A teszt tárgyak közt az alábbiak szerepeltek:

- 1-2 mm2 alufólia darabok
- Kis méretű vadász sörét ólomok
- 200 Ft érme
- 50 Ft érme
- 5 Ft érme
- Alumínium 10 fillér
- Aranygyűrű 1,7 gr
- Aranyláncok 1,5 gr / 3,0 gr
- Arany fülbevaló 0,12 gr / 0,6 gr

Tapasztalatok szárazföldön:

- A tekercsek egyszerre történő használat közben nem zavarták egymást, nyugodtan lehetett őket használni egymás közelségében.
- Mindkettő tekercsről elmondható, hogy a kiválasztható frekvenciák növelésével csökkent az érzékelési távolság, viszont egyre érzékenyebbek lettek a tekercsek kisebb tárgyakra. A frekvenciák növelésekkor a füllhalgatóban is folyamatossá váltak a cicergő hangok. Viszont ezek közül a hangok közül is tisztán ki lehetett hallani a jeleket.
- A 22,5 cm fej az összes nagyobb méretű vagy súlyú tárgynál (érmék, gyűrű) előnyben volt az elliptikus fejhez képest bármilyen frekvencián használva függetlenül attól, hogy a tárgy élével vagy lapjával volt-e a fej elé helyezve. Azt fontos megjegyezni: a leglényegesebb észrevétel az, hogy mindkettő tekercsnél a maximális  érzékelési távolság a nagyobb tárgyakra szinte megegyező, viszont a 22,5 cm tekercs sokkal stabilabb jelet ad vissza.
- A másik fontos észrevétel az volt, hogy a 22,5 cm fejjel az érzékelési távolság határán sokkal gyorsabb lehetett stabil jelet kapni, mint a z elliptikussal. Általános keresés közben is azután kezdtem el az elliptikus fejjel találni miután lelassítottam a keresési sebességet. Ez furcsa volt először, de rövid idő után megszoktam. Én ezt azzal magyaráztam (lehet nem jól gondolom), hogy az elliptikus tekercs a keskenysége miatt sokkal kevesebb időt tölthet a céltárgy fölött.
- Miután viszont elkezdtem a teszteket a kis méretű és súlyú tárgyakkal az elliptikus fej került előnybe. A magasabb frekvenciákon a cérna vékonyságú aranyláncot, mini sörétomlókat, alufólia darabkákat sokkal nagyobb távolságból stabilan észlelte.
Például a teszthez használt 1,5 gr. aranylánc fonatát az  elliptikus tekercs  ~ 4 cm távolságból érzékelte, a 22,5 cm tekercs viszont csak ~ 15 cm-ről.
- A talaj nedvessége is befolyásolja az eredményt. Egy átázott, megült talajon mindig jobb eredményt kaptam mindkettő fejjel, mint porszáraz körülmények közt.

Vízben végzett tesztelések beállításai, kiegészítések:

- Mindkettő tekercsnél a 4-es gyári programot használtam.
- A WS4-es fülesen elvégezhető változtatásokon kívül más beállítás módosításokat most sem végeztem.
- Az antenna kábelnek mindkettő tekercsnél gyárit használtam.
- A nyél gyári.
- Plusz vízzáró ragasztást vagy tömítést nem alkalmaztam a tekercseknél és külső akkumulátoroknál. Ennek ellenére a használatok alatt semmilyen beázást nem tapasztaltam. A tekercsek és az akkumulátorok a tesztek alatt teljes vízállóságot bizonyítottak.

 Tapasztalatok vízben:

- A legfontosabb észrevétel az, hogy mindkettő fejnél a legmagasabb frekvenciákat használva a cicergő hangok nagyon hallhatóak, nagyon kell figyelni, hogy az apró jeleket ki lehessen hallani. A frekvenciák csökkentésével a zavaró hangok is eltűnnek.
- A teszttárgyakkal végzett tapasztalatok nagyon megegyezőek a szárazföldi eredményekkel. A 22,5 cm tekercs a nagyobb tárgyaknál volt előnyben, az elliptikus viszont a kisebbeknél.
- Én úgy gondolom, hogy az elliptikus tekerccsel rendelkezésre áll az az eszköz, amellyel a kis súlyú és tömegű tárgyak is megtalálhatóak. Erre a lehetőségre a vízi keresőzésnél már nagyon régóta vártunk.
- Vízben nem értelmezhető a sebesség különbség, mert itt mindkettő fejet csak olyan ütemben lehet mozgatni amelynél jól teljesítenek.

Negatív tapasztalatot is írok az tekercsekkel történő kereséssel kapcsolatban:

A negatívumnak talán azt tudom írni, hogy vízben mindkettő tekercs, de főleg az elliptikus már olyan méretű tárgyakat is érzékel amit nagyon nehéz megtalálni a meregetőben lévő homok és kagylók közt, sőt nagyon gyakran visszahullottak az ásószitából.
 
Összefoglalva:

- A 22,5 cm tekercset az általános szárazföldi keresőzéshez ajánlom. Talán a legjobb az összes Deus tekercs közül, mert minden általános méretű céltárgy keresésénél jól teljesít.
- Az elliptikus tekercs szárazföldön és vízben is a kimagaslóan teljesít az extrém kis súlyú és méretű tárgyaknál.
- Amennyiben mindkettő tekercset arra használjuk amiben jobban teljesítenek, biztos nagyon sok élményben lesz részünk.

N.Z.

Köszöntő

Ma 2024. március 19., kedd, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz. Boldog névnapot kívánunk!

pulsedive femkeresobolt 2024 modulba

Aranymosó szett