Fémkeresők

accupoint modul 02 femkeresobolt

Partnereink

Ki olvas minket

Oldalainkat 13 vendég böngészi

altAz oldal megtekintésére: Mozzila Firefox böngésző; JavaScript, Flash Player, ActiveX engedélyezése valamint 1366 x 768 képernyőfelbontás javasolt.

Címlap Kincsvadászok

 Kincsvadászok: Romlott város
A kincsvadászok a Vadnyugat legromlottabb városaként ismert kansas-i Dodge City-be látogatnak. Először felkeresnek egy fogadót a város peremén, mely a legendás Santa Fe-ösvény mellett állván az év minden napján tele volt virágkorában, majd beveszik magukat Dodge City-be, hátha találnak még valamit a Vadnyugat két leghíresebb ügyvédje, Wyatt Earp és Bat Masterson tárgyi hagyatékából.
Következő vetítés: június 16-án, hétfőn 23:00-kor - National Geographic Channel
Ismétlések: június 21-én, szombaton 16:00-kor - National Geographic Channel

Kincsvadászok: Feketeszakáll kincsei
KG és Ringy Észak-Karolinában kutatnak a híres kalóz, Feketeszakáll kincsei után. Munkájuk során három sikerrel kecsegtető helyet is felkeresnek a Tar-folyó mentén, ahol a rabló az utolsó évét töltötte. Ez a kincsvadászok eddigi legambiciózusabb és legizgalmasabb projektje, mely, ha sikerrel jár, maguk is legendává válhatnak…
Következő vetítés: június 18-án, szerdán 21:30-kor - National Geographic Channel
Ismétlések: június 19-én, csütörtökön 00:30-kor - National Geographic Channel

Kincsvadászok: Whisky-vadászok
A kincsvadászok Kentucky két legrégibb whiskyfőzdéjébe látogatnak a letűnt hőskorszak emlékei után kutatva. Vajon az 1805-ben alapított lorettói Maker's Mark lepárló, vagy a legendás frankforti Buffalo Trace főzde tartogat számukra több izgalmat és ereklyét? És mi a helyzet a szesztilalmi időszak tárgyi örökségével?
Következő vetítés: június 18-án, szerdán 21:00-kor - National Geographic Channel
Ismétlések: június 19-én, csütörtökön 00:00-kor - National Geographic Channel
június 23-án, hétfőn 23:30-kor - National Geographic Channel

Kincsvadászok: Otthonom, Montana
KG és Ringy ezúttal hazai terepen, Montanában kuetat értékes régi tárgyak után. Ez a gyönyörű, szabdalt domborzatú vidék kincskeresési szempontból első látásra üresnek és érdektelennek tűnik, a fiúk azonban tisztában vannak vele, hogy egykor itt futott Amerika határa, s a föld alatt fegyverek, ezüsttárgyak és egyéb értékes relikviák lapulnak. De hogyan ássák ki a legértékesebb ereklyét, ha egy dühös bika territóriumába kell behatolniuk hozzá?
Következő vetítés: június 19-én, csütörtökön 08:30-kor - National Geographic Channel

Kincsvadászok: Gengszterek földjén
KG és Ringy Chicagóba mennek, hogy az 1920-30-as évek leghírhedtebb gengszterei tárgyi hagyatéka után kutassanak. Többek közt felkeresik Al Capone személyi testőrének a házát; tűvé teszik Paul Ricca, a kor egyik leggátlástalanabb bűnözője otthonát; és aprólékosan átvizsgálják Bugs Moran egy kedvenc búvóhelyét, ahol állítólag érmékkel tömött szerencsejáték-automaták (is) várnak rájuk a föld alatt…
Következő vetítés: június 16-án, hétfőn 23:30-kor - National Geographic Channel
Ismétlések: június 21-én, szombaton 16:30-kor - National Geographic Channel    
június 23-án, hétfőn 23:00-kor - National Geographic Channel

Kincsvadászok: Sherman menetelése
A kincsvadászok William Tecumseh Sherman a polgárháború idején végrehajtott „tengerhez való menetelését” ismétlik meg Georgia államban. Az északiak hadseregében szolgáló tábornok híres útját követve háborús kincsek után kutatnak Atlantától Savannah-ig, s erőfeszítéseiket siker koronázza: Ringy rábukkan egy ereklyére, melyre mindketten karrierjük kezdete óta áhítoztak…
Következő vetítés: június 25-én, szerdán 21:00-kor - National Geographic Channel
Ismétlések: június 26-án, csütörtökön 01:00-kor - National Geographic Channel

Kincsvadászok: George Washington elveszett táborhelye
1755-ben Edward Braddock és George Washington csapatai megsemmisítő vereséget szenvedtek az észak-amerikai brit gyarmatrészek és Új-Franciaország által vívott ún. ’francia és indiai háború’ során. A kétezer katona és vezetőik legendás erőltetett visszavonulásuk közben valószínűleg több helyen is tábort vertek, ám a történészek nem tudják, hogy pontosan hol. A filmben KG és Ringy feladata az ereklyék sokaságával kecsegtető táborhelyek beazonosítása…
Következő vetítés: június 25-én, szerdán 21:30-kor - National Geographic Channel
Ismétlések: június 26-án, csütörtökön 01:30-kor - National Geographic Channel

A múlt itt hever a lábunk alatt, csak a rárakódott limlom és földréteg miatt a legtöbben nem vesszük észre... A National Geographic Channel új sorozatában megrögzött fémkeresős
KINCSVADÁSZOK
járják az Egyesült Államok különböző szegleteit, hogy ékszereket, pénzérméket és egyéb izgalmas ereklyéket bányásszanak elő földbirtokosok, történészek és régészek megbízásából.

A fémkeresős kincsvadász Tim “Ringy” Saylor és barátja, “King” George Wyant botcsinálta történészek, akiket elbűvöl a múlt itt maradt, föld alatt meglapuló darabkáinak a kutatása – és akik cseppet se bánják, ha olykor nevethetnek is egy kicsit a keresési folyamat során.

Saylor – aki civilben számítógépes programokat ír egy biztosítótársaság számára – Iowában született, és már kora gyerekkorában vonzódott a régi érmékhez és a múlt egyéb csillogó relikviáihoz. Első fémdetektorát a 80-as években vette, de “véresen komolyan” csak tíz évvel ezelőtt, Montanába költözése után kezdte el használni a szerkezetet. “Pakolás közben rábukkantam a régi detektoromra, és elhatároztam, hogy kipróbálom az új kertemben” – emlékezik vissza. “Találtam három ezüstérmét, és ezzel megpecsételődött a sorsom, megszállott kincsvadásszá váltam.” Saylor akkoriban találkozott a rézbányász – és keresetkiegészítésül hegesztésmentes ereszcsatornákat áruló – George Wyanttel, akivel hamar közeli barátságba keveredtek. Rendszeressé váltak a közös kincskereső portyák, melyek egyikén egy régi templom átkutatásakor többek közt egy ezüst Franklin féldollásosra és egy ezüst negyeddollárosra is rábukkantak.
A páros nem sokkal később megalapította saját cégét, az “Anaconda Treasure”-t, mely internetes oldalán fémdetektoros kincskereséssel kapcsolatos könyveket, “Team ATC” feliratú ruhadarabokat és saját készítésű videókat árul. “Számtalan kincskeresős videót láttunk, de ezek, be kell valljam, nagyon megkreáltak és ezért elmondhatatlanul unalmasak voltak” – magyarázza Saylor. “Így hát elkezdtünk kamerákat vinni az expedícióinkra, és lefilmezni a munkánkat és a különböző leletek hatására mutatott spontán, természetes reakcióinkat. És mindezt persze megspékeltük humoros jelenetekkel.”

Ami azt illeti, humorérzékre és a dolgok tréfás értelmezésére Sayloréknak nemcsak a filmjeikben, de a való életben is szükségük van – az általuk megtalált leletek többségéről ugyanis általában kiderül, hogy egy fabatkát se ér. “Valójában nem kincs-, hanem izgalomvadászok vagyunk” – mondja Saylor nevetve. “A kincsvadászattal nem nyerünk semmit, sokkal inkább veszítünk. Mire kifizetjük az üzemanyagot, az élelmet, az elemeket és a többi, a kincsvadászathoz szükséges dolgot, általában kiderül, hogy veszteséges volt a nap. Aki ezt a pénzért csinálja, az keressen más hobbit, mert különben nagyot fog csalódni. Az általunk talált ezüstérmék értéke az esetek többségében 5-10 dollár között mozog, ami azt jelenti, hogy jobban járnánk, ha besétálnánk a legközelebbi érmeboltba, és ott vennénk meg őket.” Mindezzel együtt a megrögzött páros az utolsó leheletéig ragaszkodik a szenvedélyéhez: “Mindig csodálatos érzés valami értékes vagy érdekes dolgot találni – de még ha üres kézzel térünk is haza, minden kiruccanásunkat nagyon élvezzük. Ahogyan az elcsépelt közhely mondja, nem a cél, hanem az oda vezető út a fontos.”

A Nat Geo új sorozatában legyen tanúja, amint Wyant és Saylor földbirtokosok, történészek és régészek megbízásából rég elfeledett, ám a múltról számtalan titkot őrző ereklyék után kutat!  

National Geographic Channel engedélyével!

 

Köszöntő

Ma 2024. március 19., kedd, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz. Boldog névnapot kívánunk!

pulsedive femkeresobolt 2024 modulba

Aranymosó szett